OP – 4. kolo – SK Chyňava vs. Spartak Žebrák

by Zdeněk Steiner

FESTIVAL NEPROMĚNĚNÝCH ŠANCÍ
Okresní přebor, 27.8.2022, 4. kolo, 17:00

SK CHYŇAVA – SPARTAK ŽEBRÁK       1 : 1 (1:0)
b: 32’Jaromír HEBEDA

Sestava Chyňava: Roman HOSNÉDL – Jan LORENC, Lukáš FLÍČEK(74’Martin HUSÁK), Aleš VEJVODA, Jakub ŠPAČEK – Zdeněk STEINER, Daniel STEINER(K), Adam ROJDL, Maxmilian KUKSA(63’Václav VANĚK), Lukáš KLIMENT(54’Jan BUNCÍK) – Jaromír HEBEDA

ŽK: Steiner D.
R: Kareš – Šnajdr, Franc
D: 200

  (Chyňava) V rámci oslav (90. let od založení klubu), které náš klub slavil, tak jsme se utkali ve 4. kole s týmem Žebráku. Poslední měření sil s tímto protivníkem pro nás nedopadlo dobře a Žebrák nám na jejich hřišti nadělil potupného „bůra“. Avšak na domácím hřišti dokážeme hrát s každým týmem vyrovnanou partii. V utkání nemohl nastoupit F. Hosnédl (červená karta) a Marek Lhoták (dovolená). Skvělá divácká kulisa viděla zajímavý fotbal, který určitě bavil.

  Od samého začátku to byl kvalitní zápas a bylo vidět, že oba týmy nastoupily do utkání s podobnou taktikou. Možná na začátku utkání byl aktivnější soupeř, který hrozil především z rychlých protiútoků. Zhruba v 15. minutě mohl soupeř otevřít skóre, ale lob přes Hosnédla skončil na břevně. Velké varování pro náš tým a můžeme říct, že nás to zdravě popohnalo dopředu. Nejdříve se pokoušel Hebeda vysunout Z.Steinera, který se ovšem ukvapil a zkoušel střelu z hranice velkého vápna, která šle vedle. Běžela asi 25. minuta a přišla naše výborná desetiminutovka. Nejdříve posílal ostrý centr do pokutového území D.Steiner, jeho míč si našel Z.Steiner a hlavičku z bezprostřední blízkosti vyrazil Hnízdil na rohový kop. K exekuci se postavil D.Steiner a krásnou přihrávkou na velké vápno vybídl ke skórování Kuksu, jehož střelu Hnízdil pouze vyráží a dorážku Z.Steinera opět kryje a míč posílá ke kopačkám D.Steinera, který se nerozpakuje a prudkou střelou z úhlu orazítkuje tyč. Nutno podotknout, že Hnízdil si na míč lehce sáhnul a pokud by to neudělal, tak by to byla branka. Ve 32. minutě se míč dostal na Klimenta, který si poradil se svým strážcem a pokusil se zakončit, jeho střela byla zblokována a míč vyplaval u Hebedy, který otevřel skóre utkání – 1:0. Do konce poločasu bylo ještě trochu vzruchu před oběma brankami, ale žádná šance nevedla k vyrovnání, nebo k navýšení skóre.

  Druhý poločas pro nás začal katastrofálně, opět si budeme zoufat, ale vstup do druhé poloviny utkání byl podceněný. Můžeme říct, že ihned z rozehrávky se hostující tým zmocnil míče a přes naše tři hráče procedil míč až k útočníkovi, který podél Hosnédla vyrovnává – 1:1. Hrozný začátek!! Tato branka nás dost zaskočila a vzala nám vítr z plachet. Trvalo nám dobrých 15. minut, než jsme se z toho oklepali. Během této doby měl soupeř několik rohů, ale z naší pasivity nic nevytěžil. Od 65. minuty jsme přebrali taktovku zápasu a především Hebeda měl na svých kopačkách naše vedení a to několikrát. Bohužel nám chybělo štěstí, nebo lepší kvalita v zakončení. Pokud by se ujala jedna z nabízených šancí, tak věříme, že utkání skončilo tříbodovým ziskem pro naše mužstvo. Soupeř musí být s bodem asi spokojený, protože ke konci bylo vidět, že hostujícímu mužstvu dochází síly a dorostenci v sestavě toho mají plné zuby. Bod je asi spravedlivý, ale pro nás asi málo.