I. B třída – 3. kolo – SK Chyňava vs. SK Braškov

by Zdeněk Steiner

ZASLOUŽENÁ DĚLBA BODŮ

(Chyňava) Do prvního domácího zápasu v 1 B třídě vstoupilo naše mužstvo před solidní návštěvou s menší nervozitou, a hlavně s cílem odčinit předchozí ztrátu z prvního kola v Králově Dvoře.

 Rozhodčí: Ondřej Kočí, Miloš Jarolímek, Marek Soukup Delegát: František Fillip

 Po úvodním oťukáváním se první osmělil Michalík, ale jeho dva výpady do hostující obrany se nesetkaly s úspěchem. V 10 min. z dobré pozice dorážel Husák, leč pouze do hostujícího brankáře. V 15 min. skvěle zasáhl náš brankář Kalvera, který svým nezištným zásahem zamezil hostům vsítit gól. Ovšem v 17 min. se hosté již mohli radovat, když se do naší sítě trefil osamocený hostující hráč 0:1. Hosté byli na balónu lepší a my jsme se s tím museli vypořádat. V 20 min. jsme se konečně dočkali vytouženého gólu. Trestný kop rozehrál náš kapitán D. Steiner, jeho přímou střelu do branky hostující brankář s potížemi vyrazil, ale pouze na kopačky Jaromíra Hebedy a ten k radosti všech hráčů a diváků vyrovnal na 1:1. V 27 min. měl opět D. Steiner možnost skórovat z nařízeného trestného kopu, ovšem s přispěním hostujícího brankáře míč skončil pouze na břevnu. V 32 min. měli možnost hosté z rohového kopu, ale byli nepřesní. V 34 min. na druhé straně jsme roh rozehráli na krátko a zakončovatel D. Steiner přestřelil branku. Běžela 37 min. když se do brejku dostal hostující hráč, jenž obešel naše obránce, ovšem naštěstí zakončil nepřesně. V 40 min. po dlouhém našem autovém vhazování se k míči dostal Z. Steiner, ale jeho zakončení přes obránce šlo nad branku. V 42 min. zahrával D. Steiner trestný kop pouze do zdi, následně se k míči dostal Hebeda, ale přestřelil. V 43 min. měl poslední gólovku na noze Husák, jenže hostující brankář se vytáhl a jeho pokus vytáhl na roh.

     Druhý poločas začalo lépe hostující mužstvo z Braškova. Jejich nátlaková hra nám evidentně dělala velké problémy, ale naši hráči bojovali. V 50 min. rozehráli hosté rohový kop, ale zakončení hlavičkou šlo nad naši branku. V 52 min. Michalík prověřil kvality hostujícího brankáře nepříjemnou přízemní střelou, ovšem bez úspěchu. V 54 min. rozehraný náš rohový kop D. Steinerem byl hostující obranou odvrácen do bezpečí. V 58 min. jsme se mohli radovat, to Husák přiťukl míč na Michala Kasla a ten do protipohybu hostujícího brankáře rozvlnil podruhé hostující síť 2:1. Jenže naše radost byla opravdu velice krátká. O dvě minuty později zacentroval hostující hráč do našeho vápna a neobsazený útočník v pohodě vyrovnal 2:2. Byla to velká škoda, ale neskládali jsme zbraně. V 64 min. pálil nebezpečně Husák, leč vedle. V 78 min. zahrozili hosté, ale obdobně. V 80 min. rozehrál D. Steiner profesorský volný přímý kop na Michalíka, jehož první střela trefila dobře postaveného brankáře a vzápětí jeho dorážka skončila na tyči hostující branky. Škoda!!! V 83 rozehrál střídající Janda roh, jenomže naši hráči toho nedokázali využít. V 85 min. se opět osmělil Michalík a jeho průnik byl zakončen slabou střelou. Vzápětí se k míči dostal mladý Hosnedl a jeho střela jen o pár centimetrů minula hostující svatyni. Na tom, že se neměnilo skóre utkání měl v závěru maximální zásluhu náš gólman Kalvera, který svým reflexivním zákrokem zlikvidoval jasnou gólovou šanci hostů. Byly nastaveny dvě minuty, ale utkání se spíš dohrávalo. Není se co divit, panovalo horké letní počasí a hráči toho měli opravdu plné kopačky.

     Po závěrečném hvizdu výborného hlavního arbitra utkání p. Kočího jsme mohli slavit první bod v soutěži krajské úrovně. Jen tak dál chyňavští hráči, ať se Vám daří. Hodně úspěchů.

předseda Zdeněk Steiner