I. B třída – 4. kolo – FC Čechie Velká Dobrá vs. SK Chyňava

by Zdeněk Steiner

Nedáváme šance! Přesně tato věta vystihuje utkání, které jsme sehráli na hřišti Velké Dobré. Tým, který se pasuje do role favorita soutěže budil velký respekt. Možná až moc přehnaný. Kvalitou na hřišti se určitě tým Velké Dobré řadí mezi horní půlku soutěže, ale chováním střídačky je to čtvrtá cenová skupina. 

Vstup do utkání byl z naší strany opatrný a nechtěli jsme udělat zbytečnou chybu, která by domácí celek posadila do sedla. Očekávali jsme běžecky náročný fotbal a to se ze začátku určitě projevilo. Na některých našich hráčích bylo vidět, že jsou velice nervózní a především tato nervozita nabídla domácímu celku několik šancí. Naštěstí se ani jedná šance neujmula a skóre se neměnilo. První náznak naší šance měl Steiner Z., který se snažil trefit skákavý balón z úhlu, ale míč šel hodně nad branku. Obrovskou šanci utkání měl Hebeda, který dostal ideální balón do běhu, nabízelo se mu ještě přihrát, ale zkusil zakončit, ale netrefil. Série domácích faulů nás dostala více do hry a v jedné obrovské šanci byl Steiner Z., který nedokázal zasáhnout centr od svého bratra a nepovedlo se mu míč hlavou zasáhnout a poslat za záda brankáře. Další obrovská šance na naší straně a v ní Husák, kterého nejdříve na lajně reflexivně vychytal domácí brankář a dorážku se mu povedlo vyškrábnout z brankové čáry. Obrovské šance, které musí skončit gólem! Ve 25. minutě se můžeme radovat, když se Hebedovi podaří vrátit odražený balón za záda brankáře – 0:1. Radost na naší straně je veliká, ale domácímu celku se povede do poločasu ještě vyrovnat a to z rohové kopu, když nedokážeme pokrýt náběh domácího hráče – 1:1. Do poločasu mají domácí ještě jednu šanci, ale Dreksler v brance zasahuje a udrží poločasovou remízu. 

Druhý poločas je spíše soubojový a plný nepřesností na obou stranách. Domácí se snaží zjednodušit hru a uchylují se na nakopávané balóny, které nám občas dělají problémy. Když už se domácí dostanou do zakončení, tak si vylamují zuby na našem Drekslerovi. Naše chvíle přichází v rozmezí 75. až 88. minuty, kdy se do obrovské šance dostává nejdříve Husák, který nedokáže využít samostatný únik ze strany na brankáře a tak je skóre stále nerozhodné. Před koncem máme snad 1000%-ní šanci, když Kasl zatáhne míč do vápna, předloží před prázdnou branku nabíhajícímu Jandovi, ale tomu se z brankové čáry nepovedlo skórovat. Tohle mělo skončit gólem! Domácí tým vrhl všechny síly do útoku a nejdříve jejich hráč trefuje tyčku. Bohužel v 90. minutě přichází trest za naši lehkovážnou rozehrávku, domácí celek jde do přečíslení a brilantně toho využívá, skóre se mění na 2:1 pro domácí. Jejich radost je obrovská a naše zklamání snad ještě větší. Hraje se ještě chvilku, ale už se na finálním skóre nic nemění. Domů se vracíme bez bodu. 

Nedáváme šance a to je největší kámen úrazu. Pokud by se nám povedlo alespoň polovinu nabídnutých příležitostí proměnit, tak si domů vezeme minimálně bod. Musíme se z toho ponaučit a zlepšit zakončení, hra není špatná, makáme a snažíme se, ale potřebujeme sbírat body. 

Z. Steiner ml.