I. B třída – 5. kolo – SK Chyňava vs. FK Slavoj Kladno

by Zdeněk Steiner

Hebeda měl svůj den a doma jsme se mohli radovat z první výhry v sezóně a to před návštěvou kola 210 diváků! Slavoj nedal body zadarmo a utkání nás stálo mnoho sil. 

Utkání, které nabídlo vše, co fotbal nabízí se hrálo na skvěle připravené hrací ploše a před velmi pěknou fotbalovou kulisou. Náš vstup do utkání byl ukázkový, když hned ve 2. minutě byl ve vápně faulován Kliment, který se nebál a dovolil si 1 na 1 a to nám přineslo pokutový kop. K pokutovému kopu se postavil Filip Hosnédl a nedal brankáři hostí šanci – vedeme 1:0. Hrálo se celkem tvrdě a o souboje nebyla nouze, stejně tak o šance, které byly na obou stranách. Hráči Slavoje měli několik menších šancí, ale nebyl z toho nic nebezpečného. To se ovšem nedá říct o 18. minutě, kdy nás tým hostí potrestal z rohového kopu a vyrovnal – 1:1. Klasika z naší strany, opět se nám nepovedlo zachytit náběh hostujícího hráče a ten nekompromisně hlavou proměnil svoji nabídnutou šanci. Velkou kaňkou prvního poločasu bylo zranění našeho hráče Lhotáka, který si poranil koleno a musel střídat. Velká ztráta do dalších zápasů, protože Lhoták hrál v celkem dobré formě. Slavoj mohl strhnout vedení na svoji stranu z přímého kopu, který výborně chytl Dreksler a držel bezbrankový stav. Ve 45. minutě vhazoval dlouhý aut Steiner Z. do skrumáže ve vápně, kde se nejlépe orientoval Hebeda a strhl vedení na naši stranu – 2:1. Poločas pro nás vypadá velice dobře. 

Druhý poločas pro nás začal velice dobře a již v 50. minutě se opět prosadil Hebeda a bylo 3:1. A aby toho nebylo málo, tak v 59. minutě jsme ubránili dobře rohový kop, míč se dostal od Steinera D. přes Klimenta až na Hebedu a ten skvěle zakončil tento protiútok a vedeme 4:1. Dá se říct, že utkání máme pod kontrolou a hrajeme celkem v klidu. Soupeř se sice snaží dostat na dostřel naší branky, ale daří se nám rozbít jejich útoky již na začátku. Jenže náš klid je většinou začátek menšího problému. Naše lehkovážná rozehrávka v zadních řadách znamenala zachycení míče soupeřovým útočníkem a snížení na 4:2. Toto snížení bylo zhruba v 73. minutě a tak hostující tým měl ještě dostatek času na to, aby nám znepříjemnil zbytek utkání. Na naše kopačky se lepila nervozita a Kladno začalo kousat. Jenže rohové kopy i přímé kopy se naštěstí Kladnu nepovedlo proměnit. A tak bereme první výhru v sezóně!

ZSml.