SŽ – 5. kolo SK Chyňava – TJ Karlštejn

by Zdeněk Steiner

I UŠMUDLANÁ VÝHRA SE POČÍTÁ
5. kolo, Okresní přebor st. žáků, 29.9.18, 13:30 h.

SK CHYŇAVA – TJ KARLŠTEJN  2 : 1 (2:1)
b: 3´ Martin HOLEČEK, 7´ Vít ŠINDELÁŘ

Sestava: Jan KUČERA – Gustav SOUČEK, David CYNK, Matyáš ŠAPOVALIV, Kryštof BERNARD – Lukáš PETŘÍK, Martin HOLEČEK(K), Lukáš NOVÁK, Radek DVOŘÁK – Vít ŠINDELÁŘ, Lukáš MEJSTŘÍK

R: Bican
D: 30

  (Chyňava) K tomuto zápasu jsme vzhlíželi s vidinou bodového úspěchu. Ale před utkáním jsme museli řešit několik omluvenek – A. Lukášek (dovolená), F. Jungmann (nemocný), J. Hlávka (zraněný). Takže tři nejzkušenější hráči v sestavě jsou pryč a najednou nastává problém, jak to vše poskládat. Naštěstí se povedlo dát dohromady 11 hráčů, i když začátek utkání jsme hráli o 10 lidech.

  Utkání začali lépe hosté, kteří se snažili kombinovat a tlačit se do našeho vápna. Ve 3. minutě přišla naše první šance, když Vít Šindelář zatáhl míč po pravé straně hřiště, poslal centr do pokutového území, kde se dobře orientoval Martin Holeček a zajistil nám vedeni – 1:0. Studená sprcha pro soupeře. V 7. minutě se situace opakovala, opět Vít Šindelář zatáhl míč po pravé straně, ale tentokrát to vzal na sebe a prostřelil – 2:0. A s klidem můžeme říct, že toto bylo z naší strany vše. Hostující tým měl několik ložených šancí, jednu dokonce využil, ale u ostatních skvěle zasáhl náhradní brankář Kučera, nebo naše obrana neváhala střely blokovat vlastním tělem. Musíme sportovně uznat, že dnes jsme měli opravdu štěstí. Snad v dalším zápase budeme v plné sestavě a předvedeme pohlednější fotbal, i když body se počítají.

Zdeněk Steiner ml.