Fotbal – načítání

by Zdeněk Steiner

 

OKRESNÍ FOTBAL STÁLE STOJÍ!

 

  Už to bude pomalu ½ roku, co byl fotbal na okresní úrovni opět přerušen. Jedná se o kompletní přerušení, kdy nelze trénovat společně, nelze hrát přípravná utkání, jedná se o nejdelší přerušení, které fotbal v novodobé historii zažívá. Toto se ovšem netýká pouze dospělé kategorie, ale především děti nemohou hrát fotbal, nemohou se sportovně vyvíjet a vlastně nemohou vůbec nic a ani do školy je nepustí. Čekáme už dlouhou dobu a věříme, že naše Vláda něco vymyslí, ale jak čas utíká, tak nás opouští optimismus s tím, že nám dovolí trénovat a pustí děti do škol. FAČR zatím nic nevymyslel a ani nedokázal nic prosadit, furt jen odsouvají termín, kdy se znovu rozběhnout hráči po zelených trávnících.

  Situaci vůbec nezlehčujeme, víme, že oddělení v nemocnicích praskají ve švech a lidé na COVID-19 umírají a je nám to všem líto. Všem lidem něco chybí, někomu sportovní vyžití, jinému dovolená a nám fotbal. Když se ovšem koukneme, co je vymyšleno za restrikce, tak nám to hlava nebere. Jen se podívejte, květinářství otevřené x hodinářství zavřené – velké obchody, kde je furt hodně lidí otevřené x ZOO, minizoo, malé obchody zavřené – velké průmyslové továrny v provozu x fotbalové hřiště a sportoviště zavřené. Kde je logika rozhodování? Kde jsou jasná čísla, že se tolik lidí nakazilo na sportovišti, tolik lidí u hodináře, atd.? Kde je ten klíč, podle kterého se rozhoduje?

  Řešení tu přitom je a i hráči našeho klubu z velké části souhlasí. Funguje přece testování, které se konečně rozjelo i ve firmách (tam to podle nás mělo být mnohem dřív), tak proč neposílat na testování fotbalisty? Během týdne si hráči dojdou dvakrát na test, před vstupem na sportoviště bude všem měřena teplota, pokud bude hráč vykazovat známky nákazy, bude mít pozitivní test, nebo teplotu, tak mu nebude umožněn vstup na hřiště. A pro minimální koncentraci lidi v uzavřeném prostoru nebudou otevřeny šatny a ani nebudou používány sprchy. Nám stačí jen to, abychom se konečně mohli sejít na hřišti a proběhnout se. Vše toto je náš klub i hráči ochotni podstoupit, aby se rozběhl alespoň trénink. Myslíme si, že každý z klubů by toto určitě dodržoval! Tak proč to nejde?

  Kde je FAČR, kde je OFS? Snaží se vůbec přijít s nějakým řešením? Nebo jen čekají, co se uvaří nahoře?! Vždyť nápady mohou přijít i od nás, malých klubů.  

  ZSml.