I. B třída – 2. kolo – FK Králův Dvůr „B“ vs. SK Chyňava

by Zdeněk Steiner

Rok 2024 se zapíše zlatým písmem do kroniky SK Chyňava, protože náš A-tým bude bojovat v I. B třídě (7. liga). A ihned první (2. kolo) nás zavedlo na půdu do Králova Dvora, kde na nás čekal místní „B“ tým, který v minulém roce skončil na druhém místě.

Na skvěle připraveném hřišti se odehrál zajímavý a napínavý souboj o první body do tabulky 7. ligy. Utkání začalo v pěkném tempu a ihned v první minutě vystrčil domácí celek růžky, když využil naši nepozornosti v rozehrávce a málem ohrozil našeho brankáře. Hrál se velmi líbivý fotbal, který se všem 220 přítomným fanouškům musel líbit. Domácí celek byl velmi kombinačně nadaný, ale na to jsme byli připraveni a snažili se na naší půlce k hráčům domácího celku rychle přistupovat, aby neměli čas na založení kvalitního útoku. V prvním poločase měl velkou šanci náš Kliment, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal tuto šanci využít. Další velkou šanci našeho celku měl kapitán Steiner, který z přímého kopu ještě na domácího brankáře nevyzrál, ale dorážející Michalík již ano. Vedeme 1:0, ale pouze několik málo vteřin, protože praporek pomezního rozhodčího letí vzhůru, takže stav je zase 0:0. Do zajímavé šance se dostali i domácí, ale jejich pokus nůžkami zablokoval Steiner. Hrajeme opravdu pěkný fotbal a určitě jsme domácím dobrým soupeřem. Ve 30. minutě se do úniku dostává Steiner, který je v pokutovém území faulován! Penalta! Míč si na pokutový puntík staví Filip Hosnédl a proměňuje, takže ve 30. minutě vedeme 1:0. Domácí celek na nic nečeká a snaží se samozřejmě rychle vyrovnat. Pořádnou tutovku chytá Roman Hosnédl, který nás drží nad vodou. Bohužel ve 35. minutě nestihneme pokrýt rychlé autové vhazování a následný centr chce Lhoták hrát fotbalově, ale jeho myšlenku vystihne domácí hráč, který ve skluzu přihraje ještě svému lépe postavenému spoluhráči a ten do prázdné branky vyrovnává na 1:1. Po vstřeleném gólu se ozývá hlasité zvolání OFSAJD! Ale pomezní rozhodčí je nekompromisní. Ofsajd zjevný, ale nemává se, takže se začíná znovu. Před pauzou se ještě do slibné šance dostává Husák, ale jeho pokus levou nohou míří hodně vedle.

Do druhého poločasu děláme jednu vynucenou chybu a ze hřiště jde Husák, kterého nahrazuje Kasl. Běží 47. minuta a při snaze zpracovat míč se na zemi ocitá do té doby dobře hrající Michalík. Je to zlé a náš Chachar musí střídat. Citelné oslabení, které možná rozhodlo celý zápas. Celý druhý poločas taháme za kratší konec a spíše se bráníme, ale úspěšně. Domácím se nedaří najít si cestu ke vstřelení vedoucí branky. Hrajeme koncentrovaně a snažíme se využívat okýnka, která se nám občas naskytnou, ale není z toho nic nebezpečného. V průběhu druhého poločasu se na hřišti objevuje mladý Janků, který bydlí v Chyňavě a během přípravy, jsme se ho snažili dostat do našich řad, bohužel neúspěšně. V 81. minutě děláme velkou hrubku na polovině hřiště, když Vaněk V. vybojuje míč, který posune na Lukáška a ten naslepo hledá kapitána Steinera. Bohužel míč jde za záda našeho kapitána a domácí mají rychlý brejk, který končí pokutovým kopem proti nám. Míč si bere Janků a dostává domácí do vedení 2:1. Bohužel nemáme moc času, ale snažíme se dál. A máme opět velkou šanci, když po kombinaci Steinera s Kaslem dostává míč Hebeda, ale přestřeluje. Snažíme se jít za vyrovnáním a hrajeme na riziko, které se nám nevyplatí a domácí opět po rychlém brejku zvyšují vedení na konečných 3:1. Střelcem branky byl opět Janků. Nyní si můžeme říkat, jaká je to škoda, že nehraje v našem týmu.

Utkání to nebylo z naší strany vůbec špatné, hráli jsme velmi dobře, ale máme problém s proměňováním šancí. Máme celkem 4 velmi slibné šance, ale využijeme pouze jednu. Domácí celek se dostane taktéž do 4 velkých šancí a dokáže hned 3 využít. To byl největší rozdíl, který udělal výsledek.