OP – 13. kolo – SK CHYŇAVA vs. FK VŠERADICE

by Zdeněk Steiner

SÉRIE REMÍZ SKONČILA – VYHRÁLI JSME!
Okresní přebor, 29.10.2022, 13. kolo, 14:30

SK CHYŇAVA – FK VŠERADICE              3 : 0 (1:0)
b: 12’a 90+3’Daniel STEINER, 72’Štěpán KREJČIŘÍK

Sestava Chyňava: Roman HOSNÉDL – Zdeněk STEINER, Lukáš FLÍČEK(72’Patrik VLČEK), Jan LORENC, Aleš VEJVODA – Václav VANĚK, Maxmilian KUKSA(68’Štěpán KREJČIŘÍK), Filip HOSNÉDL – Lukáš KLIMENT, Jan BUNCÍK(79’David ZÍMA) – Daniel STEINER(K)

ŽK: Vaněk, Buncík
R: Palič – Beránek, Pánek
D: 150

  (Chyňava) Po dvou venkovních utkáních, jsme se konečně představili doma. A musíme říct, že to bylo velice dobré představení, počasí přálo a bodově se nám dařilo. Jak to tak bývá, tak jsme měli problém se sestavou. Stále nemůžeme počítat s Hebedou, Rojdlem, Husákem a nově nebyl k dispozici Lhoták. I tak se nám povedlo sestavu dobře namixovat a soupeře zaskočit.

  Ihned od prvního hvizdu bylo jasné, že soupeř si bude s míčem rozumět. Hostující tým nás zmáčkl na naší polovině, vše vrcholilo sérii rohů, z kterých se hostujícím hráčům skórovat nepovedlo. Při další šanci nás zachránilo břevno, které možná zvoní ještě teď. Naše první návštěva na soupeřově polovině skončila nedovoleným zákrokem před pokutovým územím. Běžela 12. minutě a k rozehrání trestného kopu se postavil náš kapitán D. Steiner a podařilo se mu rozvlnit soupeřovu síť a nás dostat do vedení – 1:0. Jak už to tak bývá, tak soupeř byl z tohoto gólu zaskočen. Divák, který si našel cestu na fotbal, tak se musel bavit, protože fotbal měl pořádné tempo a k vidění bylo i několik tvrdých faulů a výměny názorů. Rozhodčí měl opravdu plno práce. Ve 30. minutě měli hosté možnost zahrávat trestný kop a to zhruba z 20. metrů a opět z toho bylo břevno, které nás zachránilo a poté skvělý Kalvera, který v prvním poločase předváděl luxusní zákroky a držel nás nad vodou. Ve 41. minutě tu byla opět obrovská šance hostí, když se jejich útočník hnal sám na Kalveru, naštěstí v poslední chvíli se povedlo Z. Steinerovi hráče při zakončení rozhodit a střela šla nad břevno. Do kabin se tedy šlo za příznivého stavu pro nás.

  Sice jsme vedli, ale v kabině byla pořádná bouřka. Kdyby R. Hosnédl nepředváděl svůj standardně nejlepší výkon, tak nevedeme.

  Bouřka v kabině nejspíše zabrala a druhý poločas byl z naší strany takticky lépe zvládnutý. První šance druhého poločasu byla v naší režii, ale Buncík svou příležitost nevyužil. Poté přišla opět obrovská šance hostů, když už potřetí zvonila tyč. Jak čas běžel, tak bylo vidět, že hostující tým ztrácí pevnou půdu pod nohami. Od 65. minuty jsme mírně lepším týmem a jsme silnější v osobních soubojích. Hostující tým hraje pořád podle stejné šablony a to se nám daří eliminovat ještě v dostatečné vzdálenosti od branky. Pokud už nějaký centr propadne do našeho pokutového území, tak si míč sbírá R. Hosnédl, který i v druhém poločase předvádí parádní výkon. Na začátku 70. minuty máme k dispozici několik rohových kopů a v 72. minutě se nám povede jeden rohový kop proměnit v další branku. Od rohového praporku poslal skvělý centr do vápna D. Steiner a našel hlavu Štěpána Krejčiříka, který se nemýlil a zajistil nám dvoubrankové vedení – 2:0. Tato branka byla vyústěním našeho dobrého tlaku, protože před touto brankou měl jednu šanci D. Steiner, kterého vychytal hostující brankář. V samotném závěru se nám povedlo ubránit opět několik rohových kopů, každý úspěšný zákrok nám pomáhal v sebevědomí a zisk tří bodů byl stále reálnější. V 90. minutě hostující hráč pospíchal s rozehrávkou a trefil couvajícího D. Steinera, míč se odrazil na Vlčka, kterého ještě doplnil Daniel Steiner a přečíslení dva na brankáře přineslo třetí gól, který vsítil právě druhý jmenovaný – 3:0. Poslední rohový kop v podání Všeradic zaváněl gólem, ale R. Hosnédl předvedl tygří skok a míč vyškrábl z brankové čáry pryč.

  Po konečném hvizdu mohl z naší kabiny zaznít vítězný pokřik.