OP – 12. kolo – TJ Zaječov vs. SK Chyňava

by Zdeněk Steiner

NEDÁVÁME ŠANCE A OPĚT MÁME POUZE BOD
Okresní přebor, 22.10.2022, 12. kolo, 15:30

TJ ZAJEČOV – SK CHYŇAVA                    2 : 2 (1:2)
b: 3’Filip HOSNÉDL, 19’vlastní

Sestava Chyňava: Roman HOSNÉDL – Zdeněk STEINER, Daniel STEINER(K), Jan LORENC, Jan BUNCÍK(45’Jakub ŠPAČEK) – Václav VANĚK, Adam ROJDL(58’Aleš VEJVODA), Marek LHOTÁK – Lukáš KLIMENT, Jakub ČEŘOVSKÝ, Filip HOSNÉDL

ŽK: Kliment, F. Hosnédl
R: Hájek – Bidšovský, Vodička
D: 50

  (Zaječov) K dalšímu utkání do Zaječova, jsme odjížděli odhodlaní, že se pokusíme zlomit naši remízovou šňůru a konečně vyhrajeme. Do sestavy byl zařazen i Jakub Čeřovský, který nám měl s naším plánem hodně pomoci.

  Začátek utkání byl z naší strany opravdu výborný! Naše první návštěva v pokutovém území skončila gólem. Ve 3. minutě se uvolnil Kliment, který zatáhl míč po své straně a naservíroval pěknou přihrávku do pokutového území na Filipa Hosnédla, který otevřel skóre – 0:1. V dalším průběhu jsme měli míč na svých kopačkách častěji a domácí se nemohli proti nám prosadit. V 19. minutě máme možnost zahrávat rohový kop, který posílá do pokutového území Filip Hosnédl a domácí hráč, snažící se míč odhlavičkovat pryč, trefuje svého spoluhráče, který si dává vlastní gól – 0:2. Lepší začátek jsme si nemohli přát. Domácí tým má občas k dispozici rohový kop, nebo standardní situací z větší vzdálenosti, ale vše kryje naše obrana a skvěle chytající Kalvera. V dalších minutách máme opět několik vyložených šancí. Nejdříve se skvěle uvolní Kliment, kterého vychytá domácí brankář, když se ho snaží přehodit. Chybělo opravdu málo! Další šanci nám nabídnou domácí, když špatně rozehrají a jdeme 3 na 1, bohužel trojice hráčů Vaněk, F. Hosnédl a Čeřovský šanci nevyužijí a je z toho jen střela do boční sítě. Možná zlomový moment utkání!? Od 30. minuty vyklízíme střed hřiště a domácí se dostávají více a více na návštěvu do našeho pokutového území. Při jednom zákroku last minute se zraní náš kapitán D. Steiner a celé utkání dohrává se zraněným kotníkem. Ve 37. minutě podceníme situaci a hluboko couváme před domácím hráčem, který skvělou přihrávkou najde svého spoluhráče v útoku, kterého fauluje Lhoták a je z toho pokutový kop. Zase! Pokutový zákrok byl až vyústěním několika chyb, škoda, že rozhodčí neviděl dva fauly, které tomu všemu předcházely. Domácí hráč pokutový kop s přehledem proměnil – 1:2. Do kabin odcházíme s vedením na své straně, ale víme, že nás v druhém poločase nečeká nic lehkého.

  Začátek druhého poločasu je z naší strany opravdu hrozný! Domácí hráči nás tlačí a nemůžeme se z toho vymanit. Do našeho pokutového území létá jeden centr za druhým a máme opravdu hodně práce vše krýt. Domácí tým má dvě velké tutovky, které skvěle chytá Kalvera. Nejdříve vytáhne míč, který už by skončil v síti a ukáže efektní zákrok na čáře. Poté má domácí tým k dispozici několik rohů a jeden z nich opět chytá Kalvera, pokud by nepředvedl další skvělý zákrok, tak by domácí hráč uklízel míč do prázdné branky. V 58. minutě přichází nešťastné došlápnutí Rojdla, který musí vystřídat a jeho zranění vypadá na delší dobu bez fotbalu. Citelná ztráta na cestě ke třem bodům. Na dostřel k domácí brance se dostáváme opravdu jen sporadicky a zatím nejsme vůbec nebezpeční. V 71. minutě přichází vyrovnání, když se na pravé straně uvolní domácí hráč, který s vypětím všech sil dokáže odcentrovat na svého spoluhráče, který nikým neatakován vyrovnává – 2:2. Jedna chyba na naší straně a je z toho hned vyrovnání. Ihned po rozehrání se do gólové šance dostává F. Hosnédl, ale domácí brankář jeho pokus vyráží na rohový kop. Domácí sice vyrovnali, ale gól v naší sítí probudil spíše nás. Snažíme se zjednodušit přechod do útoku a něco vpředu vymyslet. Do velké šance se dostával Lorenc, ale poslednímu obránci se povedlo jeho prohození zablokovat, kdyby se mu to nepovedlo, tak by byl Lorenc sám před brankářem. Do další šance se dostal Lhoták, bohužel jeho střela z hranice velkého vápna šla vedle. V 87. minutě mohl vše rozhodnout Kliment, který by byl za hrdinu. Kliment dokázal zužitkovat krásnou přihrávku a uvolnil se v pokutovém území, bohužel jeho obstřel šel o pár decimetrů vedle. Obrovská loženka, která mohla vše rozhodnout!

  V dalším průběhu se už nic nestalo a opět bereme bod. Vzhledem k průběhu utkání nás mrzí, že se nám nepovedlo zvítězit. Do šancí se dostáváme, ale chybí nám pověstný klid v zakončení. Takže další bod!