B – tým: 1. kolo SK Chyňava – TJ Vysoký Újezd

by Zdeněk Steiner

ZHORŠENÝ DRUHÝ POLOČAS A BODY JSOU PRYČ
1. kolo, IV. třída, 26.8.2018, 14:00 h.

SK CHYŇAVA – TJ VYSOKÝ ÚJEZD         2 : 5  (1:0)
b: 19´ Miroslav KRMENČÍK, 63´ Jaroslav PETRBOK st.

Sestava: Ondřej GRYGAR – Josef PÁRPEL(67´ Radek LEPIČ), Lukáš FLÍČEK, Dušan PIVOŇKA, Tomáš TRÁVNIČKA „K“ – Miroslav KRMENČÍK(55´ Luboš KOSPRD), Marek LHOTÁK(80´ Pavel BARTOŠ), Jaroslav PETRBOK ml., Jaroslav PIVOŇKA(45´ Jaroslav PETRBOK st.) – Martin HUSÁK, Jakub ČEŘOVSKÝ(45´ Jiří BÍLÝ)

ŽK: Martin Husák
Rozhodčí: Závora
Diváci: 64

(Chyňava) Sezóna odstartovala i pro naši rezervu, která na domácí půdě hostila celek z Vysokého Újezda. Počasí se už umoudřilo a bylo přímo fotbalové, dále soupeř kvalitní, takže se dal očekávat hezký fotbal. Domácí celek byl na utkání natěšený a kdyby mohli hrát všichni hráči, tak by nám to dalo i na další mužstvo.

Začátek utkání byl z naší strany povedený. Naše mužstvo hýřilo aktivitou a drželo míč na svých kopačkách. Hostující brankář měl hodně práce a jelikož hrál skoro falešného stopera, tak měl hodně kontaktů s míčem. Z naší strany byl velmi aktivní Husák, který neúnavně napadl hostující rozehrávku. Hodně mu pomáhal Čeřovský a pozadu nezůstala ani dvojice záložníku Lhoták – Petrbok. První šanci měl J. Pivoňka, který využil náš rohový kop a jen kousek chyběl, aby míč skončil v síti. Další šanci měl Lhoták, ale jeho bombu z hranice velkého vápna skvěle vyráží brankář hostí. Hostující celek se soustředí především na brejky a standardní situace. Hráči Vysokého Újezda to nemají vůbec lehké, protože vzadu dobře hraje nová stoperská dvojice D. Pivoňka – Flíček. Pokud se už někdo z hostujícího celku dostane na dostřel naší branky a vystřelí, tak vše kryje Grygar. V 19. minutě se nám povede krásná akce, když míč na své levé straně dostane Miroslav Krmenčík, nerozpakuje se a peláší přímo na branku, kde si počíná velice zkušeně a na přední tyč otvírá skóre utkání – 1:0. Celý první poločas jsme více aktivní, ale bohužel nám chybí klid ve finální fázi a především hostující brankář sbírá hodně míčů už na hraně velkého vápna.

Jenže druhý poločas byl z naší strany přímo katastrofální. Vůbec si neplníme taktické pokyny, které v prvním poločase fungovaly. Už ve 49. minutě je zmatek v naší obraně a Párpel špatně odvrátí míč, který si zpracuje hostující hráč a střelou k tyči vyrovnává – 1:1. Opravdu studená sprcha pro naše mužstvo. Nedá se nic dělat, takže se začíná od začátku. Hra už je nyní více vyrovnaná a soupeři začínají narůstat křídla a je mnohem nebezpečnější. U nás začíná být vidět únava a na některých slabá fyzička. Když se k tomu přičtou zbytečné chyby, tak je v některých fazích utkání vidět pouze zmar. V 61. minutě je tu zase chybička, když Grygar vyhazuje míč na našeho hráče, který ovšem míč nezpracuje a hosté jdou do útoku, povede se jim prokombinovat naší obranou a s pomocí naší tečí je míč opět za záda Grygara – 1:2. Sice prohráváme, ale zbraně neskládáme. A v 63. minutě máme k dispozici rohový kop, který na využívá Jaroslav Petrbok st., když využívá chyby brankáře hostí a vyrovnává – 2:2. Radost na naší straně je veliká, ale netrvá dlouho. V 65. minutě je tu opět chyba a zase je u toho smolař utkání Párpel, který si zbytečně dělá problémy kličkami a o míč přichází, této chyby využije soupeř dokonale a opět tečovanou střelou vede – 2:3. Je vidět, že to s našimi hráči hodně zacloumalo a aktivita je pryč. Do konce utkání dostaneme další dvě branky a z toho jednu zase tečujeme za Grygarova záda, takže druhý poločas je opravdu smolný. Z naší strany už žádné nebezpečí nehrozí a soupeř z Vysokého Újezda vítězí 2:5.

Kdo by to po prvním poločase čekal? Asi nikdo! Musíme se zlepšit a vyvarovat se chyb. Bohužel i taková utkání jsou, takže je potřeba se z toho vzapamtovat.

Zdeněk Steiner ml.

FOTO: https://skchynava.rajce.idnes.cz/SK_Chynava_B_-_TJ_Vysoky_Ujezd_IV._trida/