SŽ – 2. kolo TJ Drozdov – SK Chyňava

by Zdeněk Steiner

BOD Z DROZDOVA BYL VELMI BLÍZKO
2.kolo, Okresní přebor st. žáků, 9.9.18, 11:30 h.

TJ DROZDOV – SK CHYŇAVA               3 : 2 (1:0)
b: 48´ a 66´ Vít ŠINDELÁŘ

Sestava: Filip JUNGMANN – Gustav SOUČEK, David CYNK, Martin HOLEČEK, Kryštof BERNARD – Lukáš PETŘÍK, Antonín LUKÁŠEK(K), Vít ŠINDELÁŘ, Radek DVOŘÁK – Lukáš MEJSTŘÍK, Josef HLÁVKA
Střídali: Kateřina VLČKOVÁ, Jan KUČERA

ŽK: Vít Šindelář
R: Veverka
D: 40

(Drozdov) K tomuto utkání jsme jeli s velkým respektem, protože víme, jak domácí mužstvo umí hrát. Měli jsme k dispozici už Josefa Hlávku, bohužel se zranil hned na začátku, takže náš trumf odpadl. Do hry zasáhl i Jan Kučera, který byl minulý týden odvezen sanitkou a dnes už opět stál na hřišti a bojoval.

Utkání začínáme nejdříve bez Víti Šindeláře, který přijel s malým zpožděním. Soupeř se dostal rychle do vedení, což jim pomohlo a měli více klidu. Domácí Drozdov se snažil dobře kombinovat a po většinu času byl více na míči. Vzadu dobře hrála dvojice Cynk-Holeček a domácí tým se nemohl moc prosadit. Pokud už se mu povedlo vykombinovat naší obranu, tak v brance čaroval Jungmann. V prvním poločase jsme nejblíže brance po úniku Šindeláře, který nastřelil tyč, míč se odrazil k Dvořákovi, ale ten dobře netrefil míč, naštěstí se míč dostal k Vlčkové, ale té se bohužel nepodařilo vsítit branku a to z bezprostřední blízkosti. Obrovská šance!

Druhý poločas pro nás nezačíná vůbec dobře, když opět rychle a tentokrát dvakrát inkasujeme, ale od této chvíle se obraz hry mění. Hodně domácí tým trápíme a hrajeme na rychlé brejky. Vpředu hraje dvojice Šindelář-Kučera a domácí tým má s touto dvojicí hodně práce. Víťa Šindelář nakonec dva ze svých brejků dotáhne až do gólového konce a snižuje na 3:2. V tomto momentě ještě chytá Jungmann pokutový kop a furt nás drží nad vodou. Máme ještě několik šancí, ale bohužel se nám nepovede vyrovnat. Víťa ještě jednou orazítkuje tyč a dva brejky nepromění v gólovou radost, kdyby se mu jedna šance povedla, tak máme bod z těžkého utkání. Ale nemusíme být vůbec smutní, výkon v druhém poločase je příslibem do budoucna. Dnešní utkání všichni odmakali!!

 

Zdeněk Steiner ml.