Letní příprava 2018 – Turnaj Běleč

by Zdeněk Steiner

TURNAJ V BĚLČI ZAVRŠIL LETNÍ PŘÍPRAVU

(Běleč) Vzhledem k tomu, že soutěže na Berounském okrese mají dřívější start, bylo letos velmi těžké dávat dohromady tým na tento turnaj. Jelikož starty soutěží budou nejspíše takto pokračovat i příští rok, tak byla účast na tomto turnaji s velkou pravděpodobností poslední a to nejenom kvůli startu soutěže, ale i kvůli incidentu v utkání s domácí Bělčí.

SK CHYŇAVA – Sokol BRATRONICE        1 : 6 (0:2)
b: Miroslav KRMENČÍK

Sestava: Jaroslav PIVOŇKA – Jaroslav PETRBOK st., Michal KŘÍŽ, Dušan PIVOŇKA, Karel ŘEHOŘ, Tomáš TRÁVNIČKA – Patrik PETRBOK, Ivan VALACH, Richard MATĚJKA, Martin KŠÍR – Miroslav KRMENČÍK

V první řadě chci poděkovat všem klukům, kteří na turnaj jeli, protože nebylo vůbec lehké s k tomuto utkání sejít. Nakonec se to nějak dalo dohromady a do prvního utkání se nastoupilo s vysokým věkovým průměrem našich hráčů. První poločas jsme nehráli vůbec špatně, ale stačily dvě chyby a tým z Bratronic vedl o dvě branky. Bohužel se v prvním poločase zranil Patrik Petrbok a lehké zranění měl i Richard Matějka, takže druhý poločas se hrál spíše v 9 lidech a tomu odpovídá i výsledek.

 SK CHYŇAVA – SK BĚLEČ           0 : 1 (0:1) – NEDOHRÁNO

Sestava: Ondřej GRYGAR – Zdeněk STEINER, Dušan PIVOŇKA, Jaroslav PETRBOK st., Tomáš TRÁVNIČKA – Patrik VLČEK, Václav VANĚK, Daniel STEINER, Marek LHOTÁK – Jan BUNCÍK, Miroslav KRMENČÍK
střídal: Pavel BARTOŠ

Utkání o celkové 3. místo na turnaji začalo naší převahou. Měli jsme míč pod kontrolou a snažili jsme se kombinační hrou přecházet přes domácí celek. Na hráčích byla znát únava ze včerejšího utkání s Cembritem (výhra 6:2), proto se spíše jednalo o poklidný přechod, než-li zběsilé sprinty. Měli jsme několik slibných náznaků šancí, ale ve většině případů to končilo postavením našeho hráče v ofsajdu, nebo jsme zbytečně chtěli kombinovat místo střely z hranice vápna. Domácí celek se snažil hrozit z brejků a několik tutovek vychytal brankář Grygar, který zneškodnil dva samostatné nájezdy a držel čisté konto. Bohužel nulu ztratil při pokutovém kopu, když Petrbok fauloval pronikajícího hráče a byla z toho penalta – 0:1. I po odbržené brance, jsme hráli furt svojí hru a chtěli být trpělivý. Největší šanci zápasu měl Vaněk, který z úhlu postupoval na brankáře domácích, ale zakončení na vzdálenější tyč brankář přečetl a šanci zlikvidoval. Když už se blížil konec poločasu, tak vzplály emoce. Nejdříve hráč domácích č. 10 kopl přes prsty našeho hráče D. Steinera, který si chtěl vzít míč. Jak to tak bývá, tak mu náš hráč řekl několik peprnějších slovíček, které domácí hráč neunesl a chtěl si vše fyzicky vyřídit, nakonec padlo i několik ran. Zdálo se, že se situace uklidnila, ale zdání klame. V samém závěru tentýž hráč domácích č. 10 přišel pozdě do souboje o míč a nesmyslně ve vzduchu dohrál našeho hráče P.Bartoše, který dopadl z výšky na bok a byl chvilku otřesený. Okamžitě se utvořil hlouček hráčů, kde byl domácí hráč č. 10 nejaktivnější ze všech aktérů a bylo vidět, že by si opravdu rád bouchl. Nechápeme jeho přístup k tomuto utkání a především kvůli tomuto hráči jsme se rozhodli, že z utkání odstoupíme i pod „trestem“, že příští rok Běleč nepřijede na náš turnaj. Věděli jsme, že utkání nebude procházka růžovým sadem, ale v přátelském utkání hrát tímto stylem nepovažujeme za vhodné. Nebýt tohoto hráče, tak utkání dohrajeme, protože ne každý ze soupeřova týmu byl takto podrážděný.

Zdeněk Steiner ml.