OP 1. kolo TJ Drozdov – SK Chyňava

by Zdeněk Steiner

V NASTAVENÍ JSME PŘIŠLI O VÝHRU
1. kolo, Okresní přebor, 25.8.2018, 17:00 h.

TJ DROZDOV – SK CHYŇAVA                 2 : 2  (0:0)
b: 55´ a 62´ Michal KASL

Sestava: Lukáš DREKSLER – Jan BUNCÍK, Aleš VEJVODA, Jiří KŘÍŽ, Jan LORENC – Jakub ČŘOVSKÝ(80´ Nikolas ŽÁČEK), Daniel STEINER, Václav VANĚK, Zdeněk STEINER(87´ Martin HUSÁK) – Michal KASL“K“(90´ Luboš JELÍNEK), Jaromír HEBEDA

ŽK: Daniel Steiner, Jakub Čeřovský
R: Špicl M. – Špicl J., Franc
Diváci: 80

(Drozdov) První venkovní utkání sezóny nás čekalo v dalekém Drozdově, který přes letní pauzu získal několik nových tváří. Dalo se očekávat, že to nebude vůbec lehký zápas a bude potřeba pořádně máknout, aby se splnil cíl bodovat a to nejlépe za tři body. Do sestavy se nám vrátil Michal Kasl, což pro nás bylo povzbuzení.

Bylo krátce po začátku utkání a už jsme šli dopředu, ale kombinace mezi Hebedou, D. Steinerem a Kaslem ke gólu nevedla. Běžela asi 6. minuta a k míči se dostal Z. Steiner, který poslal nebezpečný centr do pokutového území, kde se ovšem naše útočné duo nedohodlo a byla z toho pouze slabá hlavička od našeho Kasla. Jsme mírně aktivnější a více držíme míč na svých kopačkách. Snažíme se dostávat do dalších šancí a vstřelit vedoucí branku. Domácí tým působí více nervózním dojmem a někdy si počíná zbytečně zbrkle. Je vidět, že se domácí mužstvo chce spolehnout na svého mladého hráče Alexe Vodičku, který je adresátem většiny dlouhý balónů. Naštěstí ho ze začátku utkání skvěle bráníme a nepouštíme do větších šancí. Z naší strany je velice aktivní trojice D. Steiner – Hebeda – Kasl. Tito tři si dokáží vyhovět a vytváří pro sebe dostatek šancí, avšak dneska nemá D. Steiner seřízena mířidla a jeho velké šance nekončí v síti. Jednu střelu chytá domácí brankář, poté další dvě střely míří jen těsně vedle branky. Velkou šanci v prvním poločase má Buncík, který z 30 metrů trefuje břevno. Také Kasl si zapisuje velkou tutovku, kterou mu likviduje domácí brankář. Ke konci poločasu se osmělují domácí hráči a jednou musí bravurně zakročit Dreksler, další dvě nebezpečné střely jdou těsně vedle branky. První poločas končí bez branek, což nás může hodně mrzet, protože šancí bylo dost, ale produktivita pokulhává.

Druhý poločas se odehrává pod stejným scénářem. Jsme více aktivní, než-li domácí mužstvo a snažíme se opět dostávat do šancí. Ze začátku máme k dispozici několik standardních situací a rohových kopů, čímž domácí mužstvo dostáváme pod lehčí tlak. V 55. minutě se po špatném domácím odkopnutí zmocní míče Jan Lorenc, který posílá krásný centr do pokutového území, kde se nejlépe orientuje Michal KASL a střelou k druhé tyči otvírá skóre zápasu – 0:1. Dostáváme se do vedení a to je pro nás velice příjemné, můžeme hrát s větším klidem. Druhý poločas nabízí více tvrdších soubojů a utkání je více kouskované. Je vidět, že oba týmy chtějí podat nejlepší výkon a do všeho se chodí naplno. V 62. minutě jde do hlavičkového souboje Jakub Čeřovský, kterému se povede míč prodloužit na Michala KASLA a ten ve sprinterském souboji zachovává chladnou hlavu a dává svůj druhý gól – 0:2. Začátek druhého poločasu je pro nás velmi dobrý. Jenže od druhého gólu se více zatahujeme a necháváme domácí celek více hrát na míči. Opět nás v druhém poločase zlobí A. Vodička, který měl dva nebezpečné průniky do našeho vápna, kde musela zasahovat naše obrana. Tyto zákroky smrděly penaltou, ale naštěstí z toho nic nebylo a rozhodčí vše dobře viděl a nechtěl zbytečně zasahovat do průběhu utkání. Toto pro nás mělo být varování, jenže nebylo. Běží 72. minuta a nedokážeme zastavit rodící se útok domácích ve středu, hráč Drozdova míří do pokutového území a se štěstím se mu povede snížit – 1:2. Tento gól byl velice smolný, nejdříve nezastavený útok, poté odraz od brankáře do domácího hráče a míč končí v síti. Tento gól domácí velmi nabudí a ženou se za vyrovnáním. Naštěstí dobře bráníme a především Kříž dneska sbírá hodně důležitých hlaviček. V 80. minutě má míč Hebeda, který přihrává na Z. Steinera a jeho střela z vápna míří nad branku. Opravdu velká šance, která byla nevyužita. S přibývajícím časem se více přiostřuje a snažíme se otupit tlak domácích. Ve velké šanci se ocitá Žáček, ale chybí mu jen několik centimetrů, aby byl u míče dříve, než-li domácí brankář a pohodlně zakončil. Domácí tým se nevzdává a posílá jeden dlouhý míč za druhým do našeho pokutového území. Vše zatím sbíráme a nedovolujeme Drozdovu zakončit, taháme trošku čas a doufáme, že bude brzo konec. Jenže v 94. minutě mají domácí k dispozici poslední rohový kop a po několika našich chybách se z rohu dočkávají vyrovnání – 2:2. Bohužel konec, který si nikdo z nás nepřál. Musíme v této fázi utkání držet míč daleko od naší brány a pokud dojde ke standardní situaci, tak lépe bránit. Vyrovnávacímu gólu předcházelo několik individuálních chyb, které nás po konci utkání hodně mrzely.

Utkání končí dělbou bodů. Bohužel jsme dva body ztratily a můžeme si za to opravdu sami. Nedáváme šance, které máme a pak stačí jednou špatně bránit rohový kop a pohroma je na světě. Nedá se nic dělat, bod nakonec bereme, i když vzhledem k průběhu utkání to mělo být na konci pro nás mnohem lepší.

 

Zdeněk Steiner ml.