B – tým: 3. kolo FK Hýskov – SK Chyňava

by Zdeněk Steiner

HERNÍ ZLEPŠENÍ SE NEKONALO
3. kolo, IV. třída, 8.9.18, 14:00 h.

FK HÝSKOV – SK CHYŇAVA                  4 : 1 (2:0)
b: 61´ Václav VANĚK

Sestava: Karel ŘEHOŘ – Josef PÁRPEL (68´ Martin KŠÍR), Lukáš FLÍČEK(K) (73´ Jaroslav PIVOŇKA), Patrik PETRBOK, Jaroslav PETRBOK – Josef HUSÁK (71´ Radek LEPIČ), Marek LHOTÁK, Ivan VALACH, Dušan PIVOŇKA (45´ Václav VANĚK), Jiří BÍLÝ (51´ Tomáš TRÁVNIČKA) – Martin HUSÁK

ŽK: Jaroslav Pivoňka, Tomáš Trávnička
R: Bidšovský
D: 80

  (Hýskov)K dalšímu utkání vyrazila naše rezerva a neměla to daleko, protože soupeřem byl FK Hýskov. Ano, ten Hýskov, který nedávno hrával v I.B třídě a to hodně vysoko. Několik hráčů v Hýskově stále zůstalo, takže nás čekal celkem silný tým, který má určitě na postup do vyšší soutěže.

  Průběh utkání odpovídal tomu, co se dalo čekat. Hýskov na nás „vletěl“ a povedlo se mu dostat do vedení, když chybovala naše obrana. Poté jsme trošku hráli více na míči, ale nebylo z toho žádné velké ohrožení branky. V polovině první půle přišla další hrubka v bránění a byl z toho druhý gól v naší síti. Běžela 34. minuta a skóre bylo 2:0 pro domácí. Musíme si po pravdě říct, že po zbytek prvního poločasu jsme se vůbec nedostali k ohrožení domácí branky. Vázla nám souhra a nikdo nebyl aktivní.

  Do druhého poločasu přišel na plac Vaněk a hru oživil. Byla na něm vidět chuť hrát a vedle něho pookřál i Lhoták. Jenže první výlet domácích do našeho pokutového území znamenal třetí gól. Určitě při této brance nemá čisté svědomí náš brankář, který to trošku podcenil. Nedalo se nic dělat a utkání pokračovalo dále. V průběhu druhého poločasu jsme se více vyrovnali domácímu mužstvu, hráli jsme více do těla a nevypouštěli souboje a neslo to ovoce. Měli jsme míč na svých kopačkách o poznání více, než-li tomu bylo v prvním poločase. V 61. minutě vybojoval Jaroslav Petrbok míč, vyměnil si ho s Tomášem Trávničkou a poté poslal krásný pas na Václava Vaňka, který snížil na 3:1. Od této branky jsme hráli ještě trošku lépe, ale nemám klid ve finální fázi. Domácí mužstvo je zkušené a zodpovědně si plnilo obranné úkoly. V 74. minutě inkasujeme další branku na 4:1. Škoda, že pomezní nezná ofsajd, protože tato branka padla z ofsajdu. Utkání se trošku přiostřuje a na hřišti se tvoří dvojičky, které si nic nedarují. Domácí nás tlačí a mají jeden nebezpečný útok za útokem, ale mnohdy je zradí špatná přihrávka, nebo míč vyráží Řehoř. Nakonec utkání končí naší prohrou s favoritem soutěže. Nedá se nic dělat, máme za sebou tři zápasy s týmy, které budou hrát o postup (Vysoký Újezd, Tmaň, Hýskov) a nemáme ani jeden bod. Tak doufejme, že nyní už budou utkání více v naší režii.

 

Zdeněk Steiner ml.