Okresní pohár SK Cembrit Beroun – SK Chyňava

by Zdeněk Steiner

VÍTĚZSTVÍ V POHÁRU, ALE S OTAZNÍKEM
Okresní pohár, 13.9.18, 17:00 hodin.

SK CEMBRIT BEROUN – SK CHYŇAVA          2 : 4 (2:1)
b: 17´ Michal KASL, 78´ Patrik VLČEK, 80´ Jan LORENC, 86´ Patrik PETRBOK

Sestava: Lukáš DREKSLER – Jan BUNCÍK (45´ Jakub ČEŘOVSKÝ), Aleš VEJVODA, Jan LORENC, Patrik PETRBOK – Patrik VLČEK, Václav VANĚK, Daniel STEINER, Marek LHOTÁK (84´ Jaroslav PETRBOK), Zdeněk STEINER – Michal KASL (35´ Robert DÓŠA)

ŽK: Patrik Vlček
R: Hájek
D: 100

  (Beroun) K pohárovému utkání do Berouna se nám nejelo zrovna s dobrou náladou. Poslední výkony nejsou z naší strany kvalitní a během týdne probíhala debata, jak z toho všeho ven. Před zápasem v kabině si nejstarší hráči vzali slovo a probíhala další debata, co nám předchozích zápasech chybělo.

  Do utkání jsme šli s jiným rozestavením, než-li jindy a to 4-5-1 s přechodem na 4-4-1-1. Ze začátku jsme drželi více míč na svých kopačkách a chtěli jsme dobře kombinovat a hrát opravdu po zemi a v klidu. Jenže běžela 5. minuta a domácí hráč poslal na Drekslera střelu, která ho překvapila a k údivu všech zapadla do branky – 1:0. Takže klasický začátek. Jak jsme si říkali, tak jsme se tímto nechtěli nechat rozhodit a chtěli hrát stejný styl. Hrajeme kombinačně po zemi, ale někdy až moc držíme míč vzadu a vyměňujeme si ho mezi obránci, tak dlouho, že z toho plynou nebezpečné situace. Když už míč dostaneme na naše středové hráče, tak je vidět, že nastala změna a více se hráči nabízí. Náznak šance je v 10. minutě, když D. Steiner vyšle svého bratra Z. Steinera, který si zpracuje míč a posílá přihrávku napříč pokutovým územím na Kasla, který přestřeluje. Bohužel přihrávka byla hodně prudká a zakončení složité. Máme územní převahu a zahráváme hodně rohových kopů. Z jednoho rohového kopu nastřeluje Buncík břevno. V 17. minutě máme další rohový kop, který zahrává Daniel Steiner, míč opět nachází Jana Buncíka, který hlavičkuje na branku, kde stačí jemně tečovat míč Michal Kasl a vyrovnává – 1:1. Po vstřelené brance se snažíme furt dodržovat taktické pokyny, ale je vidět, že někdy se v naší obraně ukazují dvířka a Cembrit se toho snaží využívat. Několikrát zasáhne hodně dobře Dreksler a drží nerozhodný stav. Ve 32. minutě se nám nepodaří zastavit útok domácích, i když možnost na přerušení útoku máme, ale hrajeme příliš laxně a domácí tým toho využívá ke vstřelení další branky – 2:1. Bohužel se zase ukázalo, že situaci, kterou můžeme řešit jednoduše, tak řešíme složitě a zaděláváme si na problémy. Do konce poločasu se hra odehrává uprostřed hřiště a ani jeden tým nemá další šanci ke vstřelení branky.

  V kabině opět probíhá debata o tom, co by se mělo dělat jinak. Je sice vidět zlepšení, ale pořád to není ono. Druhý poločas začínáme aktivně a mnohem více se tlačíme do zakončení. Opět máme více ze hry a domácí tým vyčkává na naše chyby, které se samozřejmě objevují. Opět máme mnoho rohových kopů, ale nedokážeme z toho nic kloudného vytěžit. Z jednoho rohového kopu se nám skoro povede vyrovnat, když D. Steiner nachází na přední tyči Z. Steinera, který hlavičkuje, ale dobře zasahuje brankář Grygar. Domácí tým má mnoho šancí utkání rozhodnout, ale jeden útok zastavuje naše tyčka a další dva rychlé brejky likviduje Dreksler ve spolupráci s naší obranou. Tyto šance byly opravdu velké a vše mohlo být jinak. Čím více se blíží konec utkání, tak je vidět, že máme více fyzických sil a šance se kupí. Nejdříve se do šance dere Vlček, který nedokáže zkrotit míčt a zakončit. V 78. minutě je k vidění krásná akce, když Daniel Steiner pošle krásný míč na Patrika Vlčka, který si ve vápně poradí s dvěma obránci a přes ležícího Grygara vyrovnává – 2:2. Tento gól nás ještě více nakopl a chceme utkání rozhodnout. V 80. minutě se míč dostává k Janu Lorencovi, který se nerozpakuje a skákající míč posílá levou nohou k levé tyči Grygarovy branky a je tu naše vedení – 2:3. Domácí tým je značně otřesen, že se nám během dvou minut povedlo utkání otočit. A máme další šance ke vstřelení dalších branek. V 86. minutě máme k dispozici další rohový kop, míč se snaží domácí obrana odvrátit, ale dostává se k Patriku Petrbokovi, který se opře do balónu a nádhernou střelou vymete pravou šibenici domácí branky – 2:4. Opravdu pěkný první gól za Chyňavu v dospělé kategorii! Po konečném hvizdu se můžeme radovat, i když pouze střídmě, protože víme, že výkon nebyl optimální, ale výhra se počítá!

 

Zdeněk Steiner ml.