OP 6. kolo SK Chyňava – Spartak Žebrák

by Zdeněk Steiner

TOTÁLNÍ BITVA MÍSTO FOTBALU
6. kolo, Okresní přebor, 29.9.18, 16:00 h.

SK CHYŇAVA – SPARTAK ŽEBRÁK      1 : 0 (1:0)
b: 20´ Jaromír HEBEDA

Sestava: Lukáš DREKSLER – Jan BUNCÍK, Aleš VEJVODA, Jiří KŘÍŽ(54´ Luboš JELÍNEK), Jan LORENC – Robert DÓŠA(86´ Lukáš FLÍČEK), Jakub ČEŘOVSKÝ, Václav VANĚK(38´ Patrik PETRBOK), Zdeněk STEINER(82´ Martin HUSÁK) – Daniel STEINER(K) – Jaromír HEBEDA

ŽK: Jakub Čeřovský, Daniel Steiner, Jan Lorenc, Luboš Jelínek
ČK: Aleš Vejvoda
R: Šnajdr – Hájek, Bican
D: 170

  (Chyňava) V dalším domácím kole nás čekal nováček soutěže Spartak Žebrák, který měl prozatím dobré výsledky a nacházel se před námi v tabulce. Samozřejmě jsme chtěli navázat na zlepšené výkony z posledních utkání a na domácí půdě soupeře porazit.

  Od začátku utkání bylo vidět, že Žebrák disponuje mladým a běhavým mužstvem, které na nás chtělo vlítnout a ujmout se ihned ze začátku vedení. Avšak spousta jejich hráčů působila přemotivovaným dojmem. Žebrák měl ze začátku více šancí a mohli jsme být rádi, že se nám podařilo udržet čisté konto. Náš první náznak šance se zrodil ve 12. minutě, když po pravé straně zatáhl míč Z. Steiner, který centroval do vápna, kde nabíhal Hebeda, ale obrana hostí míč odvrátila. Hostující tým se snažil těžit z rychlosti svých hráčů, ale rychlost není vše a především finální fáze nebyla přesná. Veškeré útoky končily před naším vápnem. Ve 20. minutě se zrodila naše krásná akce D. Steiner posunul míč na Jaromíra Hebedu, který z dvaceti metrů uklidil míč k tyči a zajistil nám vedení – 1:0. V tuto chvíli nikdo nemohl tušit, že to byl jediný gól v zápase. Pro nás pozitivní impuls, vedeme a můžeme se soustředit na naší hru. Ve 37. minutě přišel nechutný zákrok na našeho V. Vaňka, který koukal po míči, balón odhlavičkoval a vzápětí ho trefil hostující hráč č. 8, který nesledoval vůbec míč a vletěl do našeho hráče, který utrpěl zlomeninu jařmové kosti. Nechápeme, že tento zákrok zůstal bez karetního potrestání. Chování hráčů hostí po této srážce je také „ukázkové“  v průběhu utkání bylo slyšet, jak někteří hráči říkají, že jim je jedno, že je Vaněk v nemocnici. Nechutné! Můžeme v klidu říct, že od tohoto momentu už se fotbal nehrál, ale byl to pořádný boj. Do konce poločasu se nic extra neděje ani na jedné straně a do kabin se jde za našeho vedení, ale cítíme velkou křivdu.

  Druhý poločas začíná úplně stejně, hostující tým se snaží využívat rychlosti a rozběhat nás. Ale prozatím se mu to nedaří. Ve 49. minutě jde do souboje náš Aleš Vejvoda, který ze strany trefuje hostujícího hráče a ihned dostává červenou kartu. Faul to byl a to bez debat, ale na červenou? Především ve srovnání se zákrokem na Vaňka. Po tomto oslabení je jasné, že budeme hrát zodpovědně vzadu a nikam se nehnat. K tomu v 54. minutě přichází další faul a to na našeho J. Kříže, který po odehrání míče schytává faul na stojnou nohu a musí odstoupit. Opět bez trestu pro hostujícího hráče. Celý druhý poločas je opravdu plný emocí a soubojů. Na hřišti je několik dvojiček, které po sobě jdou a nic si nedarují. Hrajeme chytře a utkání kouskujeme. Žebrák je úplně bezradný, zkouší dlouhé balóny, ale všechny kryje Dreksler, který s lehkostí sbírá míče ze vzduchu. Na pozici stopera hraje D. Steiner, který si obranu diriguje a soupeř nemůže naši hráz překonat. Za celý druhý poločas má Žebrák dva nebezpečné závary po standardních situacích, kdy na brankové čáře čaruje Dreksler a v druhém případě zachraňuje situaci Lorenc. V samotném závěru se síly na hřišti vyrovnávají, když hostující hráč musí po druhé žluté kartě předčasně do sprchy. Zkušeně si hlídáme výsledek a snažíme se míč držet daleko od naší branky. Nakonec se vše povede a radost z vítězství je veliká. Hra nebyla vůbec pěkná, ale tři body jsou doma. Soupeř předvedl pouze arogantní chování, přemotivovanost a surovou hru. Jsme opravdu rádi, že jsme Žebrák poslali domů s prázdnou.

  V této chvíli, když vzniká tento článek, tak náš hráč Václav Vaněk má už po operaci a je naštěstí v pořádku. Doufejme, že se brzy vrátí na hřiště. Ještě teď nechápeme, že zákrok na našeho hráče byl bez karetního potrestání. Už s tím nic neuděláme, body jsou naše a historie se ptát nebude, jak vypadala hra.

Zdeněk Steiner ml.