OP 7. kolo SK Březová 08 – SK Chyňava

by Zdeněk Steiner

VÝHRA V BŘEZOVÉ BYLA VELMI DŮLEŽITÁ
7. kolo, Okresní přebor, 6.10.2018, 13:00 h.

SK BŘEZOVÁ 08 – SK CHYŇAVA                     1 : 4 (1:3)
b: 13´ Zdeněk STEINER, 21´ Jaromír HEBEDA, 27´ Dušan PIVOŇKA, 84´ Martin HUSÁK

Sestava: Lukáš DREKSLER – Luboš JELÍNEK, Jan BUNCÍK, Patrik PETRBOK, Jan LORENC – Robert DÓŠA(68´ Martin HUSÁK), Dušan PIVOŇKA, Jakub ČEŘOVSKÝ, Zdeněk STEINER(88´ Jaroslav PETRBOK) – Daniel STEINER(K) – Jaromír HEBEDA

ŽK: Jaromír Hebeda
R: Vlachopulos P. – Vlachopulos A., Plecitý
D: 80

(Bzová) K utkání s Březovou nemohlo nastoupit několik našich hráčů (Vejvoda a Vlček – červené karty, Krejčiřík, Vaněk a Kříž – zranění, Kasl – školní povinnosti). Proto byl oříšek sestavit především stoperskou dvojici a nakonec to vyšlo dobře. Do áčka byl povolán i Dušan Pivoňka, který se předvedl v dobrém světle a svůj výkon korunoval gólem.

Utkání jsme začali velmi aktivně a od začátku bylo jasné, že tým s Březové bude mít problémy především s naší rychlostí. Jenže se nám nepovedlo proměnit několik šancí v úvodu a přišel trest. Nenápadná standardní situace a zaspání hráčů v obraně, tak to vše mělo za následek, že Březová se v 6. minutě dostala do vedení – 0:1. Tato branka nás nakopla a na domácí branku se valil jeden útok za druhým. Nejdříve mohl skórovat Hebeda, ale jeho pokus z brankové čáry vykopávali domácí hráči. Ve 13. minutě narýsoval krásnou přihrávku Daniel Steiner na svého bratra Zdeňka Steinera, který přetlačil brankáře a pohodlně vyrovnal na – 1:1. V další šanci byl Hebeda, který poslal svojí bombu do břevna a následný odražený míč posíla D. Steiner jen těsně vedle branky. Ve 21. minutě se za míčem žene Robert Dóša, který posílá nebezpečný centr do pokutového území, kde je Jaromír Hebeda a míč posílá do sítě – 1:2. Hned se nám lépe dýchá a hrajeme s chutí. Březová ovšem zlobí z rychlých brejků nebo nebezpečných centrů. Několik šancí řeší dobře Dreksler ve spolupráci s obranou. Ve 27. minutě se k míči dostává Daniel Steiner a posílá centr do pokutového území, kde se dobře orientuje Dušan Pivoňka a s malou tečí domácích hráčů zvyšuje naše vedení – 1:3. Do konce poločasu máme ještě několik náznaků šancí, které ovšem nedokážeme dobře vyřešit a někdy až příliš kombinujeme.

Druhý poločas je z naší strany trošku laxní a domácí tým se snaží o výsledek ještě zabojovat. Několikrát se nám povede trošku propadnout a domácí tým se dostává do šancí. Můžeme říct, že hrajeme to, co potřebujeme a většinou se soustřeďujeme na rychlé brejky, ale situace řešíme špatně. Chce to víc klidu a rozvahy. Domácí tým nás několikrát prověří z rohových kopů, které se nám povede ubránit a stále držíme vedení. Ke konci je znám, že domácím hráčům dochází síly a máme mnohem více šancí. Nejdříve Martin Husák ve své první šanci trefuje tyčku, ale v 85. minutě už se prosazuje, když zakončí rychlý útok a zajistí nám konečné vedení – 1:4.

Důležitá výhra z venku!

Zdeněk Steiner ml.