OP 5. kolo Čechie Nový Jáchymov – SK Chyňava

by Zdeněk Steiner

DŮLEŽITÉ BODY Z JÁCHYMOVA
5. kolo, Okresní přebor, 23.9.18, 16:30 h.

ČECHIE NOVÝ JÁCHYMOV – SK CHYŇAVA  0 : 2 (0:1)
b: 11´ Jan BUNCÍK, 85´ Daniel STEINER

Sestava: Lukáš DREKSLER – Jan BUNCÍK(64´ Nikolas ŽÁČEK), Aleš VEJVODA, Patrik PETRBOK, Jan LORENC – Patrik VLČEK, Václav VANĚK(89´ Ivan VALACH), Jakub ČEŘOVSKÝ, Daniel STEINER(87´ Marek LHOTÁK), Zdeněk STEINER(66´ Robert DÓŠA) – Jaromír HEBEDA

ŽK: Zdeněk Steiner, Daniel Steiner, Václav Vaněk, Patrik Vlček, Jaromír Hebeda
ČK: Patrik Vlček
R: Bidšovský – Vodička, Franc
D: 120

  (Nový Jáchymov) Velmi důležité utkání nás čekalo v Jáchymově, kde se body nesbírají vůbec lehce. Poslední dvě kola s tímto soupeřem skončila remízou, tak i dnes se dal očekávat vyrovnaný zápas.

  Začátek utkání nás zastihl v dobré formě a na domácí tým jsme vlétli. Sice na začátku vyrobil chybu Dreksler, kdy podklouzl při snaze odehrát míč, ale domácí hráči tuto příležitost nevyužili. Ovšem na druhé straně bylo v 11. minutě veselo, nejdříve ve velké šanci Z. Steiner ještě nechal vyniknout domácího brankáře, ale z následného rohu, který zahrával D. Steiner se prosadil střelec posledních dní Jan Buncík, který hlavou otevřel skóre – 0:1. Do konce poločasu bylo k vidění několik velkých šancí z naší strany, ale Vlček, Hebeda ani D. Steiner nedokázali dát náš druhý gól. Domácí Jáchymov zazlobil pouze z rohového kopu, ale střela šla hodně mimo.

  Druhý poločas byl spíš o bojovnosti a hra se začala přiostřovat. Domácí tým nevěděl, jak na nás hrát a nám se dařilo podnikat rychlé brejky do rozhozené obrany domácích. Máme opět několik šancí, které zázračně kryje Bednář a předvádí, že dneska má celkem dobrý den. V 72. minutě nás oslabuje Vlček, který si nedá pozor na pusu a domácího borce zasype nadávkami. Vše slyší hlavní rozhodčí a uděluje Vlčkovi ČK. V 78. minutě následuje našeho Vlčka do sprch domácí Frydrych, který čelem udeří našeho D. Steinera a také se s ČK pakuje ze hřiště. Když na hřišti chybí dva hráči, tak máme ještě více místa k podnikání nebezpečných útoků, ale bohužel opět neproměňujeme naše vyložené šance. Domácí tým působí zoufalým dojmem, když už se dostane ke střele, tak ji kryje Dreksler, který předvádí kvalitní výkon. V 85. minutě máme možnost zahrávat rohový kop, který opět rozehrává Daniel Steiner a zatočí ho přímo do brány – 0:2. Krásná fotbalová lahůdka a naše dvoubrankové vedení. Do konce utkání mají domácí jednu nebezpečnou střelu, ale tu vytěsňuje Dreksler. Po konečném hvizdu můžeme začít oslavovat.

  Hodně důležité body a především týmový výkon, kdy každý makal na hranici svých možnosti.

Zdeněk Steiner ml.