Zimní příprava na startu!

by Zdeněk Steiner

Fotbalová sezóna je ve své polovině a blíží se čas, kdy vypukne příprava na druhou polovinu sezóny.
Prozatímní výsledky našeho mužstva nejsou chválihodné, během sezóny se trenérského kormidla chopil Zdeněk Hrubý a je jasné, že mu chvilku trvalo poznat mužstvo a odhadnout jeho limity.

Takže tlak na výsledky tolik nebyl. Nyní vstupuje do své první přípravy a bude mít čas hráče dostat na odpovídající úroveň a například tým vhodně doplnit.

Dobrou zprávou je, že do přípravy se zapojí i Jaromír Hebeda, který byl celou polovinu sezóny zraněný a bylo znát, že nám v některých zápasech chyběl jeho čich na góly. Dalším hráčem, který půjde do plné přípravy je Štěpán Krejčiřík, který už koncem sezóny začal trénovat, avšak stále to nebylo na 100%, protože stále cítil operované koleno. Uvidí se v přípravě, jestli je vše v pořádku a Štěpán bude připraven pomoci našemu týmu.

Příprava začíná 30.1. a bude zaměřena na fyzickou připravenost, ale především i na herní situace. V průběhu sezóny totiž bylo znát, že nám především chybí lehkost v řešení fotbalových situací. Fyzicky bylo mužstvo připraveno dobře, ale složitá řešení v útočné, nebo obrané fázi byla v některých zápasech příčinou, že se nám nepovedlo urvat body. Oproti loňským sezónám je znát, že dostáváme více branek a především více karet. Což nám hodně ubližuje a je důležité v zimní přípravě vyčistit hlavy a být na zbytek sezóny koncentrovaný a soustředit se na výkony. Bodů je ve hře ještě hodně a umístění můžeme stále vylepšit.

Zdeněk Steiner ml.