OP – 3. kolo – SK Cembrit Beroun-Závodí – SK Chyňava

by Zdeněk Steiner

BODY ZAŘÍDILA DVOJICE R.HOSNEDL & D.STEINER 
Okresní přebor, 21.8.2022, 3. kolo, 10:15

SK Cembrit Beroun-Závodí vs. SK CHYŇAVA          1 : 2  (1:0)
b: 59´Daniel STEINER, 83´Martin HUSÁK

Sestava Chyňava: Roman HOSNEDL – Jan LORENC, Lukáš FLÍČEK(76´Štěpán KREJIČŘÍK), Aleš VEJVODA, Jakub ŠPAČEK – Zdeněk STEINER, Adam ROJDL, Marek LHOTÁK(65´Martin HUSÁK), Lukáš KLIMENT(59´Jan BUNCÍK) – Filip HOSNEDL – Daniel STEINER(K)

ŽK: Flíček, Vejvoda, Rojdl, Steiner
ČK: F. Hosnedl(43´)
R: D. Špicl – Svárovský, Pos
D: 150

(Beroun) Okresní přebor opět odstartoval a náš tým do nové sezóny vstoupil výhrou na Cembritu. Utkání, které mělo vše, co k fotbalu patří. Otočení výsledku, pěkné góly, chycená penalta, červená karta, pěknou diváckou kulisu a pro nás happy end. Do úvodního kola zasáhly i dvě letní posily – Jakub Špaček (-> TJ Chrustenice) a Adam Rojdl (-> FC Ambassadors). V utkání ovšem nemohl nastoupit Jaromír Hebeda (dovolená), Václav Vaněk (zdravotní problémy) a Luboš Jelínek (pracovní povinnosti). 

  Jak se dalo očekávat (i když jsme doufali, že to bude jiné), tak první poločas nevypadal příliš fotbalově. Bylo na obou týmech vidět, že se jedná o první mistrák a v obou týmech jsou určité změny, které mají vliv na hru. Pokud bychom měli být přísní, tak v prvním poločas o fotbal moc nešlo. Po prvotním oťukávání, kde se do náznaku šance dostal Z. Steiner, tak jsme se spíše bránili a hledali cestu k soupeřově brance. Vázl nám přechod do útoku a mezi zálohou a osamoceným D. Steinerem na hrotu byla obrovská díra. Pohyb našich hráčů nebyl vůbec dobrý, bohužel v každém souboji jsme tahali za kratší konec. Soupeř byl dopředu více nebezpečný a Kalvera v brance musel dvakrát zasahovat proti nebezpečným střelám soupeře. Bohužel ve 23. minutě přišla hrubka na naší straně, kdy se nám nepovedl vyplnit středový prostor, domácí hráči měli možnost postupovat na našeho brankáře a tuto šanci využili ke vstřelení úvodní branky – 0:1, kterou zaznamenal domácí Szalai. Další vzrušení před naší brankou nastalo ve 43. minutě, kdy se po sérii špatných hlavičkových soubojů dostal za obranu domácí Nápravník, který se šikovně natlačil před F. Hosnedla, který ho nedovoleně zastavil a následovala červená karta. Do kabin se tedy šlo za nepříznivého stavu a ještě s vědomím toho, že nás bude v druhém poločase o jednoho méně. 

  V kabině si vzal slovo kapitán D. Steiner a nebral si servítky. Je dost možné, že tento proslov měl na náš tým pozitivní vliv. V druhém poločase jsme se více tlačili do soubojů a chtěli s výsledkem něco udělat. Naše aktivní hra, ale nabízela skulinky v naší obraně. Domácí tým měl několik možností utkání rozhodnout, ale dnes chytal fantasticky náš brankář Kalvera, který šance zneškodnil a lapil i pokutový kop, který byl nařízen proti nám. Od této chycené penalty se průběh utkání otočil a najednou jsme se začínali dostávat více do šancí. Z této aktivní hry se nám povedlo vytěžit maximum. V 59. minutě domácí tým fauluje před velkým vápnem a máme možnost zahrávat přímý kop, který 100% využívá D. Steiner a krásnou ranou k tyči vyrovnává – 1:1. V další šanci se objevuje Buncík, ale domácí brankář proti němu vytahuje pěkný zákrok a drží nerozhodný stav. V 83. minutě si bere míč D. Steiner a když je před vápnem nedovoleně zastaven, rozhodčí píská volný přímý kop a domácímu hráči uděluje druhou žlutou kartu a posléze vidíme červený kartonek a síly na hřišti jsou vyrovnané. Volný přímý kop si opět bere D. Steiner, kterému se povede využít clonících hráčů na maximum a díky jemné teči Husáka otáčíme skóre – 1:2. V posledních minutách už moc vzruchu před brankami nebylo a skóre se nepohnulo ani na jednu stranu. Po závěrečném hvizdu jsme šťastnějším mužstvem a bereme 3 body. Samozřejmě víme, že do ideálu to bylo ještě hodně daleko a máme stále na čem pracovat. 

  Nejlepším hráčem utkání byl Roman Hosnedl a Daniel Steiner.