Letní příprava 2018 – Turnaj Bratronice

by Zdeněk Steiner

Zlatý Hattrick se nám nepodařilo dokončit.

O víkendu se naše mužstvo zúčastnilo již tradičně Bratronického turnaje. Tentokrát byl náš výběr poskládán ze širšího kádru A – týmu a doplněni hráči B – týmu. Na tomto turnaji se nám daří a poslední dva roky tomu nasvědčují, když se nám v letech 2016 a 2017 podařilo zvítězit. Tento rok mohl náš tým dosáhnout zlatého hattricku, jenže to se nám bohužel nepovedlo a bylo z toho krásné, ale 2. místo.

SK CHYŇAVA – SK BĚLEČ 4 : 2 (2:0)
B: Martin HUSÁK, Tomáš TRÁVNIČKA, Jaroslav PETRBOK ml., Radek LEPIČ

Sestava: Karel ŘEHOŘ – Jaroslav PETRBOK ml., Patrik PETRBOK, Jan BUNCÍK, Josef PÁRPEL – Tomáš TRÁVNIČKA, Martin SVOBODA, Jakub ČEŘOVSKÝ, Robert DÓŠA, Patrik VLČEK – Martin HUSÁK
(střídali: Radek LEPIČ, Miroslav KRMENČÍK, Dušan PIVOŇKA, Jaroslav PETRBOK st., Jaromír RYNDA)

V zápase si naše mužstvo vytvořilo plno šancí, ale jen díky špatné koncovce se nám nepodařilo vyhrát ještě vyšším rozdílem. První branku vstřelil M. Husák, kdy hlavičkou přehodil brankáře 1:0. Druhou branku přidal Tomáš Trávnička, když z rohu velkého vápna vypustil střelu, která zapadla za vzdálenější tyčku 2:0. Musím podotknout, že v této fázi hry nad soupeřem dominujeme a dovolujeme jim pouze jednu akci, které končí na břevně. V druhém poločase zvyšujeme vedení, když se trefuje Jarda Petrbok ml. 3:0. Je až zarážející, že místo „zničení“ soupeře se uchylujeme k polevení v tempu a soupeř toho rázně využívá. Během deseti minut obdržíme 2 góly a rázem utkání nabízí dramatickou koncovku. Tu, ale odmítá Radek Lepič, když se mu na druhý pokus podaří překonat překonat brankáře a je to 4:2. Do konce utkání moc času nezbývá, ale i tak si dokážeme vytvořit dost šancí. V tomto utkání se v koncovce hodně trápili tito hráči – Vlček, Čeřovský, Dóša a Husák. Na konci utkání ještě neproměňuje pk. Jarda Petrbok st.

FINÁLE

SK CHYŇAVA – SOKOL SÝKOŘICE 1 : 1 na pk. 3:4 (1:0)
B: Lukáš FLÍČEK

Sestava: Karel ŘEHOŘ – Jaroslav PETRBOK ml., Patrik PETRBOK, Lukáš FLÍČEK, Josef HUSÁK – Martin SVOBODA, Marek LHOTÁK, Václav VANĚK, Robert DÓŠA – Patrik VLČEK, Martin HUSÁK
(střídali: Radek LEPIČ, Jakub ČEŘOVSKÝ, Jaromír RYNDA, Tomáš TRÁVNIČKA)

Na začátku utkání se hraje opatrný fotbal, ve kterém má více ze hry Sýkořice. Avšak jejich nepřesné centry do vápna si v klidu sbírá brankář Řehoř. Bohužel se opět trápíme v koncovce. Jediný gól v prvním poločase zařídil Flíček 1:0. Druhý poločas je pro nás čistá bída, soupeř nás tlačí a trošku přitvrzuje v dohrávání soubojů. Což některé naše hráče rozhodí a začínáme více řešit věci kolem sebe než samotný fotbal. Necelých 20. minut před koncem dostává útočník Sýkořice míč za obranu a překonává brankáře Řehoře 1:1. Po rozehrávce se náš soupeř dostává do útoku a po hezké hlavičce musí zakročit Řehoř, který krásným zákrokem vytěsnil míč na roh. Ke konci zápasu máme opět šance na vstřelení kýženého gólu, ale bez úspěchu. V základní hrací době končí utkání 1:1 a dochází tedy na penalty.

V penaltách dostal šanci Jaromír Rynda a podařilo se mu 1 pokus zneškodnit.

Proměněné pk. Svoboda, Vlček, P. Petrbok.

Bohužel na naší straně pk. neproměnil Čeřovský a Lhoták.

Velké zklamání vidím v tom, že i přes velký počet hráčů z áčka v druhém utkání nedokážeme ovládat hru a nemáme klid na kopačkách. Je potřeba pořádně potrénovat, protože na některých hráčích je vidět, že jim míč spíše překáží a některým schází fyzická kondice.

Daniel Steiner