OP – 6. kolo – SK Chyňava vs. FK Hořovice „B“

by Zdeněk Steiner

UTKÁNÍ O PRVNÍ MÍSTO VYZNĚLO NEROZHODNĚ
Okresní přebor, 10.9.2022, 6. kolo, 17:00

SK CHYŇAVA – FK HOŘOVICE „B“       1 : 1 (0:1)
b: 51’Zdeněk STEINER

Sestava Chyňava: Roman HOSNÉDL – Jan LORENC, Daniel STEINER(K), Aleš VEJVODA, Jan BUNCÍK – Adam ROJDL, Maxmilian KUKSA(60’Marek LHOTÁK), Václav VANĚK(77’Štěpán KREJČIŘÍK) – Martin HUSÁK – Zdeněk STEINER(88’Patrik VLČEK), Jakub ŠPAČEK

ŽK: Rojdl, Vejvoda, Špaček
R: Hájek – Vodička, Závora
D: 85

  (Chyňava) V rámci 6. kola k nám zavítal tým z Hořovic (tedy jejich b-tým) a bylo na programu utkání o první místo a také utkání neporažených týmů. Náš soupeř začal OP výborně a jeho počet branek před utkání budil respekt. Do sestavy už se vrátili dovolenkáři Vejvoda, Lhoták a Steiner Z. a v brance opět stál Hosnédl R., který dokázal částečně vyléčit bolavá záda. Na marodce ovšem stále zůstává Kliment a dvojice vyloučených (Hebeda a F. Hosnédl) mohla utkání sledovat z hlediště. Od utkání se čekalo hodně, jestli dokážeme zastavit gólovou mašinu z Hořovic a jak vlastně se budeme prezentovat. Hodně lidí nás pasovalo do role outsidera, a to nám myslím svědčilo. V kabině byla cítit trochu nervozita, ale především bylo na hráčích vidět velké odhodlání utkání zvládnout.

  V utkání se očekávalo, že Hořovice na nás vlétnou, avšak naše uzpůsobená taktika jim to narušovala. Od začátku na křídlech běhali Špaček se Z. Steinerem a snažili se dostat pod tlak hostující obránce. To se celkem i dařilo a hostující zadáci museli častěji volit dlouhé nákopy, které dobře sbíral Hosnedl, nebo D. Steiner. Zhruba ve 20. minutě měl soupeř k dispozici několik rohových kopů a hned ten první nás trošku vystrašil, když se nám nepovedlo zachytit signál na přední tyč, ale k ohrožení branky naštěstí nedošlo. Jednu z našich šancí měl na hlavě Husák, ale jen těsně minul branku. Další náznak šance se naskytl Vaňkovi, který zpracoval centrovaný míč od Z. Steinera, ale situaci řešil složitě a jeho lehkou střelu hostující brankář chytá. Ke konci poločasu se Hořovice dostávají do mírnějšího tlaku a mají několik nebezpečných standardních situací kolem vápna. V jednu chvíli se dožadují i penalty, ale rozhodčí Hájek byl klidný a pád hostujícího hráče po souboji s D. Steinerem vyhodnotil jako bezproblémový. Ve 45. minutě se nám nepovede rozehrávka a soupeř jde do přečíslení, které zastavujeme až za cenu faulu na hranici velkého vápna, co nikdo nechtěl, tak se stalo a z následného trestného kopu inkasujeme – 0.1. Tak krkolomný gól jsme si nezasloužili, soupeř využil toho, že míč tečnul Lorenc do protipohybu Hosnédla, avšak na brankové čáře ještě zachraňuje D. Steiner, jenže dobíhající hráč se štěstím míč doráží. Gól do šatny, který nikdo nechce dostat.

  Vstup do druhého poločasu se nám opravdu vydařil. Nejdříve ve 48. minutě se dostává do úniku Špaček, který se snaží hledat ještě Z. Steinera, ale přihrávka není dost rychlá a ani přesná. Sám Špaček po utkání přiznal, že to řešil zbrkle a trošku se šance „lekl“. V 51. minutě jde do dalšího souboje Husák, podaří se mu vybojovat míč, který posílá na Z. Steinera a ten postupuje sám na brankáře, jeho zakončení sice nebylo ideální, ale i přes zásah brankáře vyrovnává na 1:1. Tento gól soupeře trošku nahlodal a na jeho kopačky se vkrádala nervozita. V 60. minutě se v další šanci objevuje Z. Steiner, ale jeho zakončení jde nad branku. Mezi 70. – 80. minutou mají Hořovice dvě velké šance, ale nejdříve hlavička z rohového kopu jde jen těsně vedle a poté velkou šanci chytá Buncík svým tělem na brankové čáře. V 88. minutě se rozhodne Hosnédl vyslat výkopem do brejku Z. Steinera, který běží za míčem, co mu síly stačí, hostující brankář míč podběhne, ale vše na poslední chvilku zachraňuje vracející se obránce, který skluzem uklízí míč na roh. Poslední slovo mají hráči Hořovic a nechají vyniknout našeho brankáře Hosnédla, kterému se podaří dvěma skvělými zákroky zabránit tomu, aby soupeř skóroval. Opravdu dvě velké šance, které náš Kalvera kryje. Z následného rohu už nic není a rozhodčí ukončuje utkání.

  Hráči z Hořovic po závěrečném hvizdu sedí na trávníku a je vidět, že remízu tu nikdo nečekal. Na naší straně je všeobecná radost, bod bereme a fanoušci taky. Sice vítězství bylo blízko, ale i daleko. Nejlepšími hráči jsou bezesporu Hosnédl, Steiner D. a Husák. Ale v dnešním utkání si zaslouží celé mužstvo pochvalu, každý makal a nikdo nic nevypustil.